Bozcaada Hakkında

Şehrin kalabalığından sıkılıp yakın yerlerde kendinizi dinlendirmek istediğinizde son yıllarda en gözde tatil merkezleri arasında yerini alan Bozcaada’ya gitmeye ne dersiniz. Kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla ve birbirinden özel mekanlarıyla dolu dolu bir tatil geçireceğiniz Bozcaada Çanakkale’de yer almaktadır. Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunu bir arda bulabileceğiniz yerde konaklamak için şehrin merkezindeki otelleri tercih edebilirsiniz. Butik otel ve pansiyon tarzı yerlerin de fazlaca yer aldığı Bozcaada her bütçeye uygun konaklama yerleriyle en gözde tatil beldesi olarak yerini alacak.

Gün boyu gezintiyi sürdüreceğiniz Bozcaada’yı iki kısma ayırmak gerekirse Rum mahallesi ve Türk mahallesi olarak ayır ederek unutulmaz bir keşif turuna yolculuk yapabilirsiniz. Sıra sıra restoran ve kafelerin yer aldığı Bozcaada kendine has lezzetleri damak tadınıza sunuyor. Her mekanın kendine özel mönüsü yer aldığı gibi özellikle balık ziyafeti sizini için yeni bir deneyim olacak.

Üzüm bağları ile de ünlü Bozcaada’ya geldiğinizde şarabı tatmadan şarap içtim demeyeceksiniz. Meraklıları ve denemek isteyenleri için şarap fabrikalarını gezmek şarap kültürünün bir adım ötelerine sizleri taşıyacak. Tarihin dönemine ait yapıların estetik görüntüsü bozulmadan restorasyona dahil edilerek görsel bir şölen sunması modern mimari yapıyla harmanlanan bir yapı kültürünü de gözler önüne serecek. Elinizden fotoğraf makinenizi düşürmeyeceğiniz Bozcaada’da adanın ahengini bozmayan nadide güzellikleri Bozcaada kalesini gezerek tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca gün içerisinde doğal yapısı gereği rüzgardan etkilenmeyen denizi ile akvaryum koyu soğuk suları yaz sıcağında sizlere aramayacak. En gözde koylar arasında yerini alan akvaryum koyu yanında ayazma plajı yaz aylarında Bozcaada da en sık uğradığınız yerlerden olacak. Denizin serin sularına kendinizi bırakacağınız Ayazma plajı nezih bir atmosferi sizlere sunuyor.

Doğas ı nedeniyle rüzgar güllerinin de yer aldığı Polente Ferinde gün batımını seyretmek ayrı bir güzellik. Bozcaada Hakkında Rüzgar güllerinin muhteşem görselinde büyüleyici atmosfere kendinizi kolaylıkla kaptırabilirsiniz. Gün batımını en etkileyici şekilde izleme fırsatı bulacağınız Polente fenerinin yanında gecelerinizi de sınırsız eğlence ile geçirebileceğiniz özel mekanlar bulunmaktadır.

Restoran ve kafeler arasında Kapı 14, Mor Meyhane, Simyon Meyhane, Tenedos Balık Evi, Sandal Restaurant, Polente Cafe, Çiçek Pastanesi, Çınarlatı, Fuska Bar gidilecek en gözde yerler arasındadır.